na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvláš. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.