Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Články
Česnek patří mezi moje oblíbené a hodně používané ingredience při vaření. Většinou si kupuji český česnek a jelikož není zrovna levný, tak je důležité, aby mně dlouho vydržel. Skladuji ho v lednici uzavřený v igelitovém pytlíku. Jestli to dělám správně jsem se pokoušel najít na internetu.
Pokud se řekne steak, každý si určitě představí hovězí uležené maso. Proč si ale neudělat tlustý a šťavnatý steak z kuřecího prsního řízku? nejenom, že to stojí málo, ale taky to i dobře chutná. Pokud se zbavíte zlozvyku krájet maso na tenké plátky, úspěch bude zaručen.
Čekáte návštěvu, připravujete chlebíčky a nestíháte? Tak to tu mám pro Vás skvělou radu, jak si například pomoct s krájením cherry rajčat. Možná jste to již někdy viděli na internetu, ale i přesto to jsem pro zajímavost přidám.
Proč bych si vlastně doma dělal vanilkový cukr, když se dá normálně koupit v obchodě? A nebo jsem si to do nedávna myslel. Ono totiž sehnat pravý vanilkový cukr je čím dál tím těžší. A proto jsem se rozhodl vyrobit si domácí a poctivý vanilkový cukr a nekupovat náhražku v podobě vanilinového cukru alias ethylvanilinu
Blíží se zima, čas vánoc a adventních trhů. Určitě každý má adventní trhy spojeny s nějakým dobrým pokrmem či nápojem. U mě to každý rok vyhrávají pečené jedlé kaštany. U nás ve Strakonicích se s nimi na trzích moc nesetkám. Spíše na ně narazím ve větších městech či v zahraničí. Je to výborná pochoutka, která není nikterak složitá na přípravu a proto si to v následujícím textu popíšeme.
Nejnavštěvovanější články