Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Jak zbavit rajče slupky

Pokud vaříte omáčku z rajčat a nechcete v ní mít smotané slupky, není nic jednoduššího, nežli si rajčata oloupat. Je to sice o trošku práce navíc, ale omáčka bude hned o to čistější.
Vezmeme si tedy rajčata a zbavíme je takzvaného bubáka. To je tvrdý zelený zbytek po utrženém stonku. Dále nařízneme každé rajče vespod. Uděláme ve slupce takový malý křížek. Tím docílíme toho, že při spaření rajčat se nám tento křížek odloupne.
Pro spaření budeme potřebovat vařící vodu, kterou rajčata zalijeme a necháme cca 5 minut působit. Potom si každé rajče napíchneme na vidličku a opatrně je oloupeme, například pomocí nože či vidličky
Autor: Boublas
Datum vložení: 30.04.2013
Návštěvníci: