Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Ingredience / sůl
Recepty (264)
tento recept nabízí velmi zajímavé vůně a rozmanité chutě. Badyán, skořice a hřebíček dodají jídlu nezaměnitelné aroma. Použití mícháných vajíček mi přislo trošku divné, ale ve výsledné chuti to sehra...
Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
ochutnat bažanta se mi poštěstí tak maximálně jednou za rok, tak proč si ho neuvařit trošku honosněji :-) K bažantovi a ke zvěřině obecně by mělo být vždycky dobré červené víno. Přílohu doporučuji bra...
tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
jednoduchý špíz s kuřecími steheními řízky, kuřecími játry a zeleninou. Prostě co Vám chutná, tak to napíchněte na špíz :-)
nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
jeden z klasických receptů na boloňskou omáčku. Někde jsem i viděl dávat do ní mléko, ale to jsem tam nedával. Je to asi spíše na zjemnění omáčky. Boloňská omáčka by se měla vařit dlouho, takzvaně táh...
někdo vaří Boršč ve více hrncích či v hrnci plus pánvi. Ja si myslím, že hlavní podstata skvělé chuti spočívá v použití jednoho hrnce. Je to samozřejmě pouze můj názor. Boršč jsem táhnul dlouho v jedn...
inspiraci k tomuto receptu jsem našel na internetu a musím říct, že jsem rád, že jsem ho vyzkoušel. Jako přílohu doporučuji pivo :-)
je smutný, když přijdete někam do restaurace, objednáte si bramborák a dostane malé ohřáté kolečko z mrazáku, kterému si majitelé restaurací dovolují říkat bramborák. No nic, dost nadávání. Pojďme si ...