Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Ingredience / voda
Recepty (26)
někdo vaří Boršč ve více hrncích či v hrnci plus pánvi. Ja si myslím, že hlavní podstata skvělé chuti spočívá v použití jednoho hrnce. Je to samozřejmě pouze můj názor. Boršč jsem táhnul dlouho v jednom hrnci a musím říct, že se po něm doslova zaprášilo.
lehká, chutná a rychlá citrónová poleva. Používám jí na dorty, buchty, apod. Výborná je na vychladlý makovec
Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
výborné letní osvěžení, které nahradí obyčejnou limonádu z krámu. Můžete použít nejen citron, ale i pomeranč, limetku a podobné citrusy
tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
nenechte se odradit zdlouhavou přípravou. Když si medovník párkrát upečete, tak zjistíte, že to zase tak těžké neni. A za tu skvělou chuť to stojí.
chtěli jste si někdy udělat domácí hamburger a nesehnali jste pořádnou bulku? Tak neváhejte a udělějte si ji doma. Je to docela i lehký a hlavně kvalitní a poctivý. Z množství ingrediencí, které jsou uvedeny v receptu, se mi podařilo udělat 46 malých bulek. Dělal jsem z nich totiž mini hamburgery
Není nad domácí poctivé sádlo a škvarky.
není nic nad domácí nudle. Toto těsto samozřejmě můžete použít na další jídla, například jako fleky do šunkofleků, apod.