Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Ingredience / bobkový list
Recepty (28)
ochutnat bažanta se mi poštěstí tak maximálně jednou za rok, tak proč si ho neuvařit trošku honosněji :-) K bažantovi a ke zvěřině obecně by mělo být vždycky dobré červené víno. Přílohu doporučuji bramborovou. Já jsem bažanta podával s bramborovou kaší
někdo vaří Boršč ve více hrncích či v hrnci plus pánvi. Ja si myslím, že hlavní podstata skvělé chuti spočívá v použití jednoho hrnce. Je to samozřejmě pouze můj názor. Boršč jsem táhnul dlouho v jednom hrnci a musím říct, že se po něm doslova zaprášilo.
Nedokážu si představit Vánoce bez bramborového salátu a proto se každý rok těším na jeho přípravu. U tohoto typu jídla se nedá přesně říct množství ingrediencí, jelikož si myslím, že by si každý měl najít tu svojí správnou chuť :-)
jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
výborné šťavnaté a na skus uvařené fazolové lusky, jemně nakyslá smetanová omáčka, to Vás prostě musí přimět si tento recept vyzkoušet :-) S bramborem a kouskem uzeného je pro mě tento recept prostě dokonalej
k tomuto receptu jsem se dostal díky tombole, ve které jsem vyhrál kousek kančího. Zvěřina je skvělá věc, hlavně s vínem, jalovcem, atd. Nechápu, proč někomu zvěřina smrdí :-)
jednoduchý recept, který pochází z francouzské kuchyně. Kuřecí stehna jsou krásně křehká
každá polévka vždy chutná nejlépe, pokud je vyvařená z kostí. A jelikož kosti se koupí za hubičku, tak proč si neudělat domácí poctivou kuřecí polévku
taková lepší zvěřinová svíčková z muflona. Jako přílohu doporučuji karlovarský knedlík
Podle tradičního balkánského receptu se musaka připravuje z mletého masa a plátků lilku. Já jsem si recept upravila a místo lilku raději používám brambory. Sice se musaka vaří trochu déle, ale stojí to za to.