Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 20.04.2018 a svátek má Marcela
Ingredience / vepřová pečeně
Recepty (3)
klasický Stroganov by měl být z hovězího masa. Já se někdy snažím vařit levně, a proto jsem použil vepřovou pečeni. Do tohoto receptu jsem si přidal navíc čerstvou červenou papriku, která dodala omáčce ještě lepší chuť
pořadnej kus pečeného masa musí být na jídelníčku alespoň jednou za měsíc :-) Lepší recept na vepřovou pečeni jsem asi ještě nikdy nedělal. Maso je šťavnaté ještě pár dní po upečení. Je dobré maso krájet na slabší plátky. Maso je vhodné například k zelí, špenátu, dušené mrkvi, apod. Plátky podáváme přelité omáčkou z výpeků
výsledkem receptu je šavnatý kus vepřové pečeně, s jemnou příchutí zázvoru a opečené cibulky