Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel
Ingredience / rajčata v konzervě (loupaná)
Recepty (5)
jeden z klasických receptů na boloňskou omáčku. Někde jsem i viděl dávat do ní mléko, ale to jsem tam nedával. Je to asi spíše na zjemnění omáčky. Boloňská omáčka by se měla vařit dlouho, takzvaně táhnout i několik hodin
jeden z nejlepších receptů, co jsem zatím vařil. Nevěřil jsem, jakou skvělou chuť udělá bílé víno v masové směsi. A určitě nešetřete olivami do tomatové omáčky, které dodají omáčce velmi výraznou chuť.
Podle tradičního balkánského receptu se musaka připravuje z mletého masa a plátků lilku. Já jsem si recept upravila a místo lilku raději používám brambory. Sice se musaka vaří trochu déle, ale stojí to za to.
Tahle polévka je prostě boží. Miluju rajčatovou chuť, která je v tomto případě dosažená rajským protlakem. Protlak není náhražka rajčat ve špatném slova smyslu. Jsou to vlastně rajčata zbavená vody. K polévce doporučuji krutony z bílého pečiva
úplně vynikající záležitost. Takhle nějak si představuji anglickou kuchyni. Masovo-zeleninová omáčka s černým pivem je perfektní kombinace. Čím déle budete omáčku vařit, tím bude lepší. Pozor, jídlo je dosti syté, takže opatrně s nandaváním. Oči by jedly, ale žaludek to nezvládne :-)