Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Výborná buchta pro milovníky pudinku
Příprava
30
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
těsto
cukr vanilkový 1 balíček
vejce 4 ks
na posypání
kakao sladké 1 lžíce
pudink
cukr krystal 2 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Cukr krystal, vanilkový cukr a vejce vyšleháme v pěnu.
2. krok
Do pěny pomalu zašleháváme olej, mouku a kypřící prášek
3. krok
Hotové těsto necháme stranou a připravíme si pudink podle návodu na obalu pudinku.
4. krok
Na vymazaný a moukou vysypaný plech (lze použít i papír na pečení) vylijeme těsto.
5. krok
Do těsta vlijeme pudink (před tím je nutné ho občas promíchat, aby neztuhl)
6. krok
Pečeme v troubě vyhřáté na 200° po dobu 10-15 minut.
7. krok
Hotovou buchtu necháme chvilku odstát a potřeme ji zakysanou smetanou.
8. krok
Na závěr pochoutku posypeme skořicí či kakaem dle chuti.
Způsob přípravy
  • pečení
  • šlehání
Typ chodu
  • dezert
  • snídaně
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku