Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Výborná buchta pro milovníky pudinku
A jde se na to...
Cukr krystal, vanilkový cukr a vejce vyšleháme v pěnu.
Do pěny pomalu zašleháváme olej, mouku a kypřící prášek
Hotové těsto necháme stranou a připravíme si pudink podle návodu na obalu pudinku.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech (lze použít i papír na pečení) vylijeme těsto.
Do těsta vlijeme pudink (před tím je nutné ho občas promíchat, aby neztuhl)
Pečeme v troubě vyhřáté na 200° po dobu 10-15 minut.
Hotovou buchtu necháme chvilku odstát a potřeme ji zakysanou smetanou.
Na závěr pochoutku posypeme skořicí či kakaem dle chuti.
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: pečení, šlehání,
Typ chodu: dezert, snídaně,
Potřebné vybavení:
Kuchař: buellin
Datum vložení: 17.07.2012
Návštěvníci: