a pár minut povaříme. V této chvíli evdechujte výpary. Odpařuje se ocet a není to moc příjemný do nosu.
pak přilijeme víno
přilijeme vývar a nebo jestli nemáme, tak přihodíme kostku hovězího bujonu
a zalijeme vodou
vložíme maso zpátky do omáčky, přikryjeme hrnec poklicí a dusíme maso do změknutí, cca 1,5 hodiny. Občas promícháme a dolejeme trochou vody, ale aby maso koukalo z omáčky a nebylo potopené
když je maso měkké, vyndáme ho z omáčky a začnem dodělávat omáčku. Maso vypadá krásně
připravíme si druhý větší hrnec, do kterého budeme pasírovat omáčku
přes sýto pomalu propasírujeme omáčku
snažíme se vymackat všechnu šávu
z vymačkané zeleniny odebere trochu do hrnce s propasírovanou omáčkou a rozmixujeme
přivedeme omáčku opět k varu a přilijeme smetanu. POZOR, nikdy nelejeme smetanu do omáčky, která nevaří, jinak se smetana může srazit
povaříme a omačku pomalu zahušujeme pomocí hladké mouky a síta