Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Ječné kroupy s houbami

hodně lidí kroupy jako jídlo neuznává, nevím proč. Z těchto krup by si sedli na zadek :-)
Recept
obecně
česnek 2 stroužek
cibule 1 ks
houby 300-500 g
kroupy ječné 250 g
máslo 100 g
pepř černý drcený 0-1 lžička
petrželová nať 1 lžíce
sůl 0-2 lžička
vývar vepřový 1 l
podle chuti
kmín drcený 1 lžička
Ingredience
A jde se na to...
do většího hrnce nalijeme trochu studené vody a ponoříme do ní kroupy. Necháme cca půl hodiny odstát.
po půl hodině přivedeme pozvolna kroupy k varu
mezitím si nakrájíme houby. Velikost si zvolte podle sebe
pokud kroupy vypijou vodu, dolijte vývar a nebo vodu. Záleží co máte, ale vývar je určitě lepší. Pokud doléváte vodu, musíte i solit. Toto opakujte, dokud kroupy nebudou měkké. Za dobu vaření by měli svůj objem cca zečtyřnásobit.
do menšího hrnce si dejte na máslo smažit cibulku
až začne cibulka hnědnout, přihoïte houby. Občas míchejte
až houby změknou, osolte je, opepřete a přihoïte nadrobno nakrájený česnek. Kdo má rád kmín, tak šup tam s nim.
ještě chvilku smažte a potom celý obsah hrnce s houbami vypyste ke kroupám.
přidejte petrželku, důkladně zamíchejte, dosolte, dopepřete.
tyto kroupy jsou vhodnou přílohou k hovězímu masu
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 22.09.2012
Návštěvníci: