Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Smaženka
do práce na svačinu a nebo jen tak na chuť
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
3
lžíce
strouhanka
3
kus
vejce
3
špetka
sůl
3
špetka
pepř černý drcený
obloha
3
krajíc
chleba
1
kus
cibule
6
lžíce
hořčice plnotučná
1-2
kus
okurka kyselá
1
kus
paprika červená kyselá
na smažení
6
lžíce
olej slunečnicový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
tento recept je na 3 smaženky. Na jednu smaženku si vyklepneme jedno vajíčko do misky
přidáme jednu lžíci strouhanky
důkladně zamícháme
přidáme špetku soli a pepře, trošku zamícháme
na pánev si dáme 2 lžíce oleje a mírně rozpálíme. Nalejeme těsto
osmažíme z jedné strany
obrátíme a smažíme z druhé strany. Smažíme cca 5 minut z každé strany, zaleží, jak moc to každému topí.
hotovou placku vyndáme na talíř na ubrousek
připravíme si oblohu. Nakrájíme si cibuli najemno, papriku na proužky a okurku dle chuti
na chleba si namažeme 1 lžíci hořčice
na chleba položíme smaženku a tu potřeme zase jednou lžící hořčice
smaženku ozdobíme zeleninovou oblohou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Studená kuchyně
/
Chlebíčky
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
svačina, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close