Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Zapečená krkovička v alobalu

pořádné chlapské jídlo, lehké na přípravu a skvělé do žaludku. Doporučuji k masu pivko
Příprava
20
minut
Vaření
120
minut
Ingredience
obecně
marináda
med 3 lžíce
rozmarýn 1 špetka
sůl 1 špetka
tymián 1 špetka
víno bílé 4 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
krkovičku si nařízneme podle obrázku. Uděláme do ní jakoby zářezy
2. krok
smícháním ostatních ingrediencí si v misce připravíme marinádu
3. krok
připravíme si pekáček, který vysteleme alobalem a vložíme do něj maso.
4. krok
maso polejeme marinádou
5. krok
a pečlivě zabalíme do alobalu
6. krok
vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení alobal poodkryjeme a polejeme maso sosem, který nám vzniknul v alobalu. Podkryté dopečeme.
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku