Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Bramborový knedlík

s poctivostí nejdál dovaříš, tak proč si kupovat hnusný knedlíky, když si je můžeme lehce uvařit. Nebuïte líní a neplňte si svůj žaludek kupovanými "tenisovými míčky"
Recept
obecně
brambory 1 kg
mouka hrubá cca 400 g
sůl 1/2 lžička
vejce 1 ks
dle potřeby
kmín drcený 1 špetka
sůl 1 špetka
Ingredience
A jde se na to...
bramborové knedlíky nejsou vůbec těžký, nevim, proč se jich hodně lidí bojí. Uděláte je 3x a pak už to jde jak na běžicím pásu :-)
uvaříme si brambory ve slupce, né moc do měkka, nejlépe den před samotným děláním knedlíků. Já do vody ještě přidávám trošku kmínu a špetku soli
brambory si nastrouháme na vál nahrubo. Zasypeme trochou mouky (zatim né všechnu), uděláme důlek a vyklepnem do něj vejce. Samozřejmě vejce nejdřív vyklepnem do skleničky, kdyby náhodou bylo staré. Přisypeme taky cca půl lžicky soli.
začneme zpracovávat rukou těsto. Občas si posypeme moukou vál a pokračujem v propracovávání těsta. Těsto by nemělo lepit. Až se tak stane, tak uděláme z těsta válečky
knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody cca na 20 minut. Na začátku vaření dejte pozor, aby se Vám nepřichytávaly na dno hrnce. Až budou hotové, tak necháme na suchém místě odpočinout. Krájíme nejlépe nití.
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: hnětení, vaření,
Typ chodu: příloha,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 13.12.2012
Návštěvníci: