Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Vepřové výpečky

klasický český pokrm, který se hodí jak k zelí, tak i ke špenátu a k mnohému dalšímu.
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
Ingredience
obecně
česnek 2-3 stroužek
cibule 3-4 ks
kmín drcený 1 lžička
sůl 0-1 lžička
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si maso na kousky. Maso může být krkovička, kýta, plec, prostě co máte v lednici. Nakrájíme si i cibuli a česnek.
2. krok
vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Důkladně zamícháme. Navrch položíme kousky sádla
3. krok
dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na hodinu. V půlce pečení můžeme lžící promíchnout.
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku