Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Vepřové výpečky

klasický český pokrm, který se hodí jak k zelí, tak i ke špenátu a k mnohému dalšímu.
Recept
obecně
česnek 2-3 stroužek
cibule 3-4 ks
kmín drcený 1 lžička
pepř černý drcený 0-1 lžička
sůl 0-1 lžička
vepřová krkovička 1 kg
vepřové sádlo 2 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
nakrájíme si maso na kousky. Maso může být krkovička, kýta, plec, prostě co máte v lednici. Nakrájíme si i cibuli a česnek.
vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Důkladně zamícháme. Navrch položíme kousky sádla
dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na hodinu. V půlce pečení můžeme lžící promíchnout.
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: pečení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 19.12.2012
Návštěvníci: