Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Tvarohová bábovka
jednoduchý recept na výbornou bábovku. Nebojte se šetřit tvarohem, kdo má rád :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
45 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
150
gram
cukr moučka
190
gram
máslo
4
kus
vejce
250
gram
tvaroh měkký plnotučný
250
gram
mouka polohrubá
50
gram
rozinky
1/2
kus
citron
3
lžíce
smetana zakysaná
1/2
balíček
kypřící prášek
na vysypání
2
lžíce
mouka hrubá
na vymazání
1
lžíce
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oddělíme si z vajec bílky a žloutky
z bílků si ušleháme sníh
do větší mísy si dáme cukr, žloutky a změklé máslo
vše dohromady utřeme (důkladně promícháme)
přidáme tvaroh a zamícháme
přidáme kypřící prášek a zamícháme
přidáme kůru z půlky omytého citronu a zamícháme
přidáme mouku
přidáme sníh a důkladně zamícháme
přidáme zakysanou smetanu a zamícháme
přidáme rozinky a zamícháme. Nyní máme hotové těsto
vezměte si formu na bábovku a nebo nějakou, co máte doma a důkladně ji vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijte těsto
pečte v trubě zhruba 45 minut na 180 stupňů
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
snídaně, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close