Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Šťouchané brambory

pokud už vás nebaví jíst k masu normální brambory, tak si je prostě rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a máte hned lepší pochutnání
Příprava
15
minut
Vaření
45
minut
Ingredience
obecně
brambory 1/2 kg
pórek 1-2 hrst
sůl min 1 špetka
dle potřeby
kmín drcený 2 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené a okmínované vody
2. krok
mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a pórek
3. krok
na pánev si dáme rozpálit sádlo a osmažíme na něm cibulku s pórkem.
4. krok
smažíme dokud nám nezačne zelenina trošku hnědnout
5. krok
uvařené brambory scedíme, ale POZOR, trošku vody z brambor si necháme.
6. krok
brambory rozšoucháme a přihodíme k nim osmaženou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Můžeme si nechat trošku zeleniny na ozdobu
7. krok
aby nebyli brambory moc hustý, tak k nim přilijeme trošku vody, kterou jsme si nechali z vaření brambor. Zamícháme, dosolíme, dopepříme
Způsob přípravy
  • vaření
  • smažení
Typ chodu
  • příloha
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku