Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Šťouchané brambory

pokud už vás nebaví jíst k masu normální brambory, tak si je prostě rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a máte hned lepší pochutnání
Recept
obecně
brambory 1/2 kg
cibule 1 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1-2 hrst
sůl min 1 špetka
vepřové sádlo 1 lžíce
dle potřeby
kmín drcený 2 špetka
Ingredience
A jde se na to...
oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené a okmínované vody
mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a pórek
na pánev si dáme rozpálit sádlo a osmažíme na něm cibulku s pórkem.
smažíme dokud nám nezačne zelenina trošku hnědnout
uvařené brambory scedíme, ale POZOR, trošku vody z brambor si necháme.
brambory rozšoucháme a přihodíme k nim osmaženou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Můžeme si nechat trošku zeleniny na ozdobu
aby nebyli brambory moc hustý, tak k nim přilijeme trošku vody, kterou jsme si nechali z vaření brambor. Zamícháme, dosolíme, dopepříme
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: vaření, smažení,
Typ chodu: příloha,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 20.02.2013
Návštěvníci: