Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Gulášová polévka s klobásou

pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.
Recept
obecně
brambory 1-2 ks
česnek min 2 stroužek
cibule 1-2 ks
klobása 1 ks
kmín drcený 1 lžička
majoránka 1 lžíce
mouka hladká 2 lžíce
paprika mletá sladká 1-2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřové sádlo 2 lžíce
vývar hovězí 1 l
Ingredience
A jde se na to...
do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
nakrájíme si klobásu na menší kousky
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: vaření, smažení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 25.02.2013
Návštěvníci: