Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Kuřecí játra na cibulce

trvalo mi dlouho, než jsem přišel játrům na chuť. Ale postupem času se stávají jednou z mých oblíbených surovin. Tato omáčka je důkazem toho, že z ne moc oblíbených věcí lze udělat něco skvělýho
Příprava
15
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
kmín drcený 1 lžička
libeček 1 hrst
rum 2-3 lžíce
sůl min 1 špetka
na smažení
na zahuštění
máslo 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejdříve si omyjeme a osušíme játra. Potom je zbavíme přebytečných bílých částí
2. krok
připravíme si větší pánev a nebo větší hrnec a necháme v něm rozpálit sádlo. Pak přidáme játra, trochu osolíme, opepříme a smažíme
3. krok
játry moc nemíchejte, spíše se snažte je něčím obracet. Osmažte z obou stran, ale moc dlouho je nepropékejte.
4. krok
mezitím si nakrájíme cibulku a slaninu. Místo slaniny můžete použít i kus kvalitního uzeného
5. krok
osmažená játra vyndáme z hrnce/pánve na talíř a necháme někde zakryté v teple
6. krok
do výpečků dáme pokrájenou slaninu a trošku ji vyškvaříme, aby pustila tuk
7. krok
ke slanině přihodíme cibulku a smažíme dohněda. Pokud by v hrnci nebylo moc tuku, tak můžeme přidat ještě sádlo
8. krok
po chvilce přidáme kmín a zamícháme
9. krok
k osmahlé cibulce přilijeme trošku rumu, promíchneme a smažením zredukujeme kapalinu na minimum. Díky rumu získá omáčka zajímavou chuť a vůni
10. krok
vrátíme k základu játra, lehce zamícháme a minutku smažíme
11. krok
přilijeme vývar, promíchneme a vařením zredukujeme omáčku na polovinu. Vařečkou se snažíme ode dna odlepit výpečky, které dodají omáčce silnou chuť
12. krok
během vaření si můžeme pokrájet libeček
13. krok
hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přihodíme libeček, zamícháme a stáhneme z plotny
14. krok
do omáčky vhodíme studené máslo, které omáčku zjemní a trochu zahustí
15. krok
doporučená příloha je rýže, hranolky, bramborová kaše, apod.
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku