Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Tortellini se smetanovou omáčkou

na této omáčce se mi líbí, že je jednoduchá, rychlá, poctivá a strašně dobrá. Snažte se použít kvalitní suroviny, jinak nedosáhnete takové chuti. Omáčka se hodí ke všem různým těstovinám, ale i například k bramborovým nokům, apod.
Recept
obecně
anglická slanina 50 g
česnek 1 stroužek
cibule 1 ks
libeček 1 lžíce
máslo 2-3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 1 kelímek
sůl min 1 špetka
tortellini 250 g
na posypání
parmazán 1 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
připravíme si pánev a hrnec. V pánvi budeme dělat omáčku a v hrnci uvaříme tortellíni. Tortellini jsou kupované, ale třeba se někdy pokusím o domácí :-) Do hrnce dejte vodu, trošku osolte a přivádějte k varu. Mezitím si budete připravovat v pánvi omáčku
nakrájíme si cibuli a dáme ji zpěnit na pánev na máslo
ke zpěněné cibulce přihodíme nakrájený česnek, zamícháme
nakrájíme si slaninu a nebo kousek uzenýho, záleží, co máte doma
přidáme do pánve slaninu, zamícháme a smažíme dále. Cibulka by neměla moc hnědnout
pokud nám již vaří voda v hrnci, tak do ní dáme tortellíny. Tortellíny se vaří zhruba 4-5 minut. Občas promíchněte
pokud nám již cibulka v pánvi začne hnědnout, tak přilijeme smetanu a důkladně zamícháme
nechte omáčku 1-2 minutky probublat, přidejte pokrájený libeček (a nebo petrželovou nať), zamíchejte a odstavte z plotny
tortellíny zceďte a přidejte do pánve do omáčky
zamíchejte, dosolte, dopepřete a můžete podávat
nastrouhejte si trošku parmazánu, který nasypete na tortellíny
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 13.08.2013
Návštěvníci: