Pracuji...
close

Tortellini se smetanovou omáčkou

na této omáčce se mi líbí, že je jednoduchá, rychlá, poctivá a strašně dobrá. Snažte se použít kvalitní suroviny, jinak nedosáhnete takové chuti. Omáčka se hodí ke všem různým těstovinám, ale i například k bramborovým nokům, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce máslo
250 gram tortellini
1 kus cibule
1 stroužek česnek
1 lžíce libeček
1 kelímek smetana 33%
min 1 špetka sůl
na posypání
1 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pánev a hrnec. V pánvi budeme dělat omáčku a v hrnci uvaříme tortellíni. Tortellini jsou kupované, ale třeba se někdy pokusím o domácí :-) Do hrnce dejte vodu, trošku osolte a přivádějte k varu. Mezitím si budete připravovat v pánvi omáčku
nakrájíme si cibuli a dáme ji zpěnit na pánev na máslo
ke zpěněné cibulce přihodíme nakrájený česnek, zamícháme
nakrájíme si slaninu a nebo kousek uzenýho, záleží, co máte doma
přidáme do pánve slaninu, zamícháme a smažíme dále. Cibulka by neměla moc hnědnout
pokud nám již vaří voda v hrnci, tak do ní dáme tortellíny. Tortellíny se vaří zhruba 4-5 minut. Občas promíchněte
pokud nám již cibulka v pánvi začne hnědnout, tak přilijeme smetanu a důkladně zamícháme
nechte omáčku 1-2 minutky probublat, přidejte pokrájený libeček (a nebo petrželovou nať), zamíchejte a odstavte z plotny
tortellíny zceďte a přidejte do pánve do omáčky
zamíchejte, dosolte, dopepřete a můžete podávat
nastrouhejte si trošku parmazánu, který nasypete na tortellíny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.