Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Smetanový kuskus se žampiony

pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Recept
obecně
česnek 2 stroužek
cibule 2 ks
citron 1/2 ks
kmín drcený 1 lžička
kuskus 250 g
libeček 2 lžíce
máslo 3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 200 ml
sůl min 1 špetka
vývar hovězí 600 ml
žampiony 250 g
Ingredience
A jde se na to...
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
nakrájíme si česnek nadrobno
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
vaříme pod pokličkou
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení:
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 31.08.2013
Návštěvníci: