Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Stroganov z vepřové pečeně

klasický Stroganov by měl být z hovězího masa. Já se někdy snažím vařit levně, a proto jsem použil vepřovou pečeni. Do tohoto receptu jsem si přidal navíc čerstvou červenou papriku, která dodala omáčce ještě lepší chuť
Příprava
15
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
máslo 100 g
smetana 33% 1 kelímek
sůl min 1 špetka
na posypání
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si připravíme cibuli a maso. Budeme smažit na větší teplotě a proto je důležité si něco připravit dopředu. Cibuli si nakrájíme na menší kousky. Maso si očistíme, zbavíme přebytečného tuku a šlach a nakrájíme na nudličky
2. krok
připravíme si střední hrnec, který rozpálíme na větší teplotu. Vhodíme máslo a hned k tomu cibuli. Chvilku mícháme, než se nám všechno máslo rozpustí. Cibuli za občasného míchání zesklovatíme
3. krok
potom přidáme maso, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a za občasného míchání důkladně osmažíme
4. krok
mezitím si můžeme nakrájet žampiony a papriku na malé kousky
5. krok
k osmaženému masu přidáme papriku, žampiony a rajčatový protlak. Dobře zamícháme a necháme alespoň 5 minut osmažit
6. krok
přilijeme víno, zamícháme a necháme půlku tekutiny odvařit. Potom přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu na střední teplotu a necháme alespoň 10 minut podusit
7. krok
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
8. krok
nyní si připravíme přílohu z kyselé okurky, která nesmí u Stroganova chybět. Nakrájíme si okurku a točený salám na tenké plátky. Místo točeného salámu je lepší šunka, ale beru co bylo v lednici :-)
9. krok
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Vhodíme do ní máslo, okurky, salám a zamícháme
10. krok
smažíme zhruba 5 minut
11. krok
doporučená příloha je vařená rýže
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec
  • mlýnek na pepř
  • pánev
Původ receptu
  • Česko
  • Rusko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku