Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 20.04.2018 a svátek má Marcela

Stroganov z vepřové pečeně

klasický Stroganov by měl být z hovězího masa. Já se někdy snažím vařit levně, a proto jsem použil vepřovou pečeni. Do tohoto receptu jsem si přidal navíc čerstvou červenou papriku, která dodala omáčce ještě lepší chuť
A jde se na to...
nejprve si připravíme cibuli a maso. Budeme smažit na větší teplotě a proto je důležité si něco připravit dopředu. Cibuli si nakrájíme na menší kousky. Maso si očistíme, zbavíme přebytečného tuku a šlach a nakrájíme na nudličky
připravíme si střední hrnec, který rozpálíme na větší teplotu. Vhodíme máslo a hned k tomu cibuli. Chvilku mícháme, než se nám všechno máslo rozpustí. Cibuli za občasného míchání zesklovatíme
potom přidáme maso, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a za občasného míchání důkladně osmažíme
mezitím si můžeme nakrájet žampiony a papriku na malé kousky
k osmaženému masu přidáme papriku, žampiony a rajčatový protlak. Dobře zamícháme a necháme alespoň 5 minut osmažit
přilijeme víno, zamícháme a necháme půlku tekutiny odvařit. Potom přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu na střední teplotu a necháme alespoň 10 minut podusit
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
nyní si připravíme přílohu z kyselé okurky, která nesmí u Stroganova chybět. Nakrájíme si okurku a točený salám na tenké plátky. Místo točeného salámu je lepší šunka, ale beru co bylo v lednici :-)
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Vhodíme do ní máslo, okurky, salám a zamícháme
smažíme zhruba 5 minut
doporučená příloha je vařená rýže
Kuchyně: česká kuchyně, ruská kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec, mlýnek na pepř, pánev,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 17.10.2013
Návštěvníci: