Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 20.04.2018 a svátek má Marcela

Steak z vepřové krkovice s přírodní šťávou

Vařit se dá i opravdu jednoduše a z mála ingrediencí lze udělat výborné jídlo. Na tomto receptu se Vám to pokusím předvést
Recept
obecně
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřová krkovička 200 g
vývar vepřový 1/2 hrnek
na smažení
olej slunečnicový 1 lžíce
na zahuštění
máslo 1-2 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
připravíme si maso. Já vždycky koupím celou krkovici i s kostí, kost si oddělím od masa (na polévku) a z masa si naporcuji steaky (cca 200g steak). V tomto receptu jsem dělal 2 steaky. Každý steak si důkladně opepříme a osolíme z každé strany. Solit moc nemusíte, jelikož pak ještě budete přidávat slaný vývar. Solte tedy podle slanosti vývaru. Maso NEKLEPAT !!!
rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte lžící oleje a krouživými pohyby rozprostřete olej po celé ploše pánve. Vložte steaky a smažte
během smažení s masem moc nemanipulujte. Stačí jenom, když po cca 6 minutách maso obrátíte a osmahnete ho cca dalších 6 minut z druhé strany
osmažené maso sundejte z pánve a dejte na teplé místo odležet (v mase rozteče šťáva do všech jeho koutů a proto bude potom krásně šťavnaté)
do pánve k výpekům přilijeme vývar. Měl jsem zrovna po ruce vepřový, ale s kuřecím nebo zeleninovým nic nezkazíte
vývar svařte na minimum (tak na 1/3 původního objemu) Můžete i odškrábnout výpečky ode dna pánve
stáhněte pánev z plotny a vhoďte do ní vychlazené máslo. Krouživými pohyby vytvořte dokonalou omáčku plnou masové chuti
dejte maso na talíř a přelijte ho omáčkou
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení,
Typ chodu: oběd,
Potřebné vybavení: pánev, grilovací kleště,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 27.12.2013
Návštěvníci: