Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Jahody se šlehačkou

pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Recept
obecně
cukr vanilkový 1 lžíce
jahody 400 g
kakao na vaření 1 lžička
piškoty min 10 ks
rum 3 lžička
smetana 33% 250 ml
Ingredience
A jde se na to...
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
šlehačku ušleháme do tuha
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
nakonec posypeme šlehačku kakaem
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: šlehání, mačkání,
Typ chodu: dezert,
Potřebné vybavení: hrnec malý, šlehač, mísa, šťouchadlo na brambory,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 16.01.2014
Návštěvníci: