Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Jahody se šlehačkou

pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Příprava
15
minut
Vaření
10
minut
Ingredience
obecně
jahody 400 g
piškoty min 10 ks
rum 3 lžička
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
2. krok
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
3. krok
šlehačku ušleháme do tuha
4. krok
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
5. krok
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
6. krok
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
7. krok
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
8. krok
nakonec posypeme šlehačku kakaem
Způsob přípravy
  • šlehání
  • mačkání
Typ chodu
  • dezert
Potřebné vybavení
  • hrnec malý
  • šlehač
  • mísa
  • šťouchadlo na brambory
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku