Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Těstoviny s listovým špenátem a anglickou slaninou

tento recept bych zařadil do letního období, kdy doporučuji použít čerstvý listový špenát. Slanina by měla být také kvalitní, prostě čerstvá od řezníka. Nebojte se přidat více špenátu, on se tam ztratí
Recept
obecně
anglická slanina 100 g
česnek 2 stroužek
cibule 1 ks
máslo 4 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 200 ml
špenát listový 5 hrst
sůl min 1 špetka
těstoviny kolena 300 g
vývar kuřecí 1 hrnek
podle chuti
parmazán 2 lžíce
petrželová nať 1 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny do menšího hrnce. A zatím si nakrájíme cibuli, slaninu a česnek nadrobno
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. K máslu přidáme cibuli a slaninu. Zamícháme a smažíme, dokud nám nezačne cibulka lehce hnědnout
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky osmahnem
zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu
přihodíme omytý špenát
pod pokličkou tak 3 minutky podusíme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolte a dopepřete
v této chvíli by jste měli mít již uvařené a scezené těstoviny
těstoviny přisypte ke špenátu a dobře promíchejte
podle chuti můžete přisypat parmazán a petrželovou nať
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec, mlýnek na pepř, cedník,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 10.02.2014
Návštěvníci: