Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Těstoviny s listovým špenátem a anglickou slaninou

tento recept bych zařadil do letního období, kdy doporučuji použít čerstvý listový špenát. Slanina by měla být také kvalitní, prostě čerstvá od řezníka. Nebojte se přidat více špenátu, on se tam ztratí
Příprava
10
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
česnek 2 stroužek
máslo 4 lžíce
sůl min 1 špetka
podle chuti
parmazán 2 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny do menšího hrnce. A zatím si nakrájíme cibuli, slaninu a česnek nadrobno
2. krok
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. K máslu přidáme cibuli a slaninu. Zamícháme a smažíme, dokud nám nezačne cibulka lehce hnědnout
3. krok
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky osmahnem
4. krok
zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu
5. krok
přihodíme omytý špenát
6. krok
pod pokličkou tak 3 minutky podusíme
7. krok
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolte a dopepřete
8. krok
v této chvíli by jste měli mít již uvařené a scezené těstoviny
9. krok
těstoviny přisypte ke špenátu a dobře promíchejte
10. krok
podle chuti můžete přisypat parmazán a petrželovou nať
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec
  • mlýnek na pepř
  • cedník
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku