Pracuji...
close

Špikovaný pečený králík na česneku

Tento recept je velice chuťově výrazný. Nové koření, česnek a špek provoní při pečení celý Váš byt. Sežeňte si kvalitní česnek a špek od řezníka. Doporučená příloha je dušený špenát a domácí bramborový knedlík
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1/2 kus králík
200 gram špek
3 kus cibule
8 stroužek česnek
min 500 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli na menši kousky. Vložíme ji do mísy a přisypeme koření (bobkový list, nové koření a celý pepř)
pokud máme králíka v celku, tak si ho naporcujeme. Já jsem použil kousek hrudi a zadní dvě stehna. Celý králík by se mi do mísy nevešel. Pomocí tenkého, delšího nože si uděláme do kusů králíka díry
do děr v mase zasuneme špalíčky ze špeku
zbytek špeku nakrájíme na menší kousky a přihodíme do zapékací mísy
všechen česnek oloupeme a prolisujeme. Samozřejmě doporučuji použít kvalitní a chuťově výrazný česnek
každý kousek králíka vydatně posypeme solí a prolisovaným česnekem a rukama pomažeme/vmasírujeme do masa
kousky králíka vložíme do zapékací mísy. Přilijeme kuřecí vývar tak, aby bylo maso z poloviny potopené. Pečeme v troubě vyhřáté na 160° hruba 2 hodiny. Každá trouba peče jinak, takže králíka po hodině a půl častěji kontrolujte
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso / Zvěřina
Způsob přípravy:
pečení, špikování
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.