Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Karlovarský knedlík bez mouky

dříve jsem tyto knedlíky vařil v utěrce, ale pak jsem někde viděl, jak to vaří v potravinářské fólii a musím říct, že to je super nápad. Nejdříve jsem se bál, že se mi fólie při vaření rozpustí :-) , ale všechno bylo v pořádku. Knedlíky jsou super a balení do fólie je snadné. A nemusím prát špinavou utěrku :-) Uvedené množství ingrediencí je zhruba na pět knedlíků. Na těsto jsem použil čerstvé rohlíky, nikoliv včerejší.
Recept
těsto
máslo 100 g
mléko plnotučné 1/2 l
petrželová nať min 1 hrst
rohlík 20 ks
sůl min 1 špetka
vejce 5 ks
podle chuti
pepř černý drcený min 1 špetka
Ingredience
A jde se na to...
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
z bílků si vyšleháme tuhý sníh
mléko si trošku ohřejeme na plotně a rozpustíme v něm máslo. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kde budeme připravovat těsto. Rohlíky zalijeme máslovým mlékem a necháme vsáknout do rohlíků
rohlíky osolíme a lehce promačkáme rukou
přidáme žloutky a sníh a zapracujeme
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a zapracujeme. Natí nemusíte šetřit
těsto by mělo být vláčné, ne moc suché a ne moc řídké
nyní budeme těsto balit do potravinářské fólie a tvarovat knedlíky. Odtrhněte si kousek fólie, rozprostřete na linku a do středu fólie dejte pětinu těsta
pomocí fólie začněme tvarovat váleček
přetáhneme fólii přes celý váleček a ten zarolujeme. Na koncích fólie můžeme udělat uzel
z těsta bychom měli vytvořit pět knedlíků, ale samozřejmě záleží na Vás a na vašich dávkách
knedlíky vaříme ve vroucí vodě minimálně 25 minut. Po vyndání z vody sejmeme fólii a můžeme podávat
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: míchání, vaření, šlehání,
Typ chodu: příloha,
Potřebné vybavení: mísa velká, potravinářská fólie, hrnec velký, šlehač,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 26.03.2014
Návštěvníci: