Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Karlovarský knedlík bez mouky

dříve jsem tyto knedlíky vařil v utěrce, ale pak jsem někde viděl, jak to vaří v potravinářské fólii a musím říct, že to je super nápad. Nejdříve jsem se bál, že se mi fólie při vaření rozpustí :-) , ale všechno bylo v pořádku. Knedlíky jsou super a balení do fólie je snadné. A nemusím prát špinavou utěrku :-) Uvedené množství ingrediencí je zhruba na pět knedlíků. Na těsto jsem použil čerstvé rohlíky, nikoliv včerejší.
Příprava
30
minut
Vaření
25
minut
Ingredience
těsto
máslo 100 g
rohlík 20 ks
sůl min 1 špetka
vejce 5 ks
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
2. krok
z bílků si vyšleháme tuhý sníh
3. krok
mléko si trošku ohřejeme na plotně a rozpustíme v něm máslo. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kde budeme připravovat těsto. Rohlíky zalijeme máslovým mlékem a necháme vsáknout do rohlíků
4. krok
rohlíky osolíme a lehce promačkáme rukou
5. krok
přidáme žloutky a sníh a zapracujeme
6. krok
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a zapracujeme. Natí nemusíte šetřit
7. krok
těsto by mělo být vláčné, ne moc suché a ne moc řídké
8. krok
nyní budeme těsto balit do potravinářské fólie a tvarovat knedlíky. Odtrhněte si kousek fólie, rozprostřete na linku a do středu fólie dejte pětinu těsta
9. krok
pomocí fólie začněme tvarovat váleček
10. krok
přetáhneme fólii přes celý váleček a ten zarolujeme. Na koncích fólie můžeme udělat uzel
11. krok
z těsta bychom měli vytvořit pět knedlíků, ale samozřejmě záleží na Vás a na vašich dávkách
12. krok
knedlíky vaříme ve vroucí vodě minimálně 25 minut. Po vyndání z vody sejmeme fólii a můžeme podávat
Způsob přípravy
  • míchání
  • vaření
  • šlehání
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • mísa velká
  • potravinářská fólie
  • hrnec velký
  • šlehač
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku