Pracuji...
close

Jednoduchá smetanová omáčka s česnekem

dneska si ukážeme recept na jednoduchou smetanovo-česnekovou omáčku. Použijte pouze smetanu s vyšším obsahem tuku. Pokud máte domácí poctivý vývar, tak šup tam s nim. No a pro libeček si dojděte na zahrádku. Může být i petrželová nať
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
250 mililitr smetana 33%
250 mililitr vývar hovězí
3 stroužek česnek
1 lžíce libeček
1 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. Oloupeme si česnek a pomocí lisu na česnek ho prolisujeme do hrnce k máslu, zamícháme a minutku zpěníme
přilijeme vývar a přivedeme k varu
tekutinu svaříme na třetinu původního objemu
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a necháme tři minutky provařit
dosolíme, přisypeme pokrájený libeček, zamícháme a stáhneme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , lis na česnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.