Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 20.04.2018 a svátek má Marcela

Rozmačkané jahody se šlehačkou

výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem
Recept
obecně
cukr moučka min 1 lžíce
jahody 600 g
smetana 33% 1 hrnek
podle chuti
mléko polotučné 1 hrnek
Ingredience
A jde se na to...
jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
přilijeme smetanu
pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
doporučená příloha je čerstvý rohlík
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: mačkání, míchání,
Typ chodu: svačina, dezert,
Potřebné vybavení: mísa velká, šťouchadlo na brambory,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 24.06.2014
Návštěvníci: