Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Pečená krkovice na kmíně a česneku

velmi nenáročný recept, který sice trvá déle, ale stojí za to si na něj počkat. Maso je po upečení krásně šťavnaté a křehké. Doporučuji bramborovou přílohu
Recept
obecně
česnek 5 stroužek
kmín drcený min 1 lžíce
olej olivový 4 lžíce
pepř černý drcený min 1 lžíce
sůl min 1 lžíce
vepřová krkovička 500 g
Ingredience
A jde se na to...
krkovici si pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Opravdu se nebojte nešetřit hlavně solí. Je to velký kus masa, takže to jen tak nepřesolíte. Je dobré maso kořenit v hlubokém talíři, do kterého nám bude odpadávat koření a ve kterém nakonec maso vymácháme
oloupeme si česnek
pomocí tenkého nože uděláme do masa vpichy a našpikujeme pomocí česneku
rozložíme si alobal, minimálně dvě vrstvy a pokapeme olivovým olejem
na olej položíme krkovici
maso důkladně zabalíme a položíme na pekáč
pekáč dáme do trouby a pečeme alespoň 90 minut na 250°. Já jsem pekl něco přes hodinu a maso bylo uprostřed trošku růžové, což mě teda nevadí, spíše naopak.
po vyndání z trouby necháme maso v alobalu alespoň 5 minut odpočinout. Potom rozbalíme, nakrájíme na plátky a jdeme si užívat. Doporučenou přílohou jsou šťoucháné brambory
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: pečení, špikování,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: pekáč malý, alobal,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 21.08.2014
Návštěvníci: