Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 20.04.2018 a svátek má Marcela

Uzený steak s vejcem a karamelizovaným ananasem

pro někoho možná netradiční jídlo, ale pro mě nezapomenutelný zážitek. Zkaramelizovaný ananas dodá jídlu skvělej šmrnc. Jako přílohu doporučuji chleba. K tomuto receptu jsem čerpal z jedné kuchařky od Gordona Ramsyho
Recept
obecně
ananasový kompot 1 konzerva
cukr krystal 1 lžíce
máslo 4 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks
vepřová krkovička uzená 2 plátek
vepřové sádlo 2 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
pokud máme uzenou krkovici vcelku, tak si z ní odkrojíme dva centimetrové plátky (kdo má větší hlad, tak si ukrojí silnější)
okraje masa dokola nakrojíme
připravte si menší pekáč a pomažte ho máslem
na pomazaný pekáč položte plátky masa a na každý plátek ještě položte kousek másla. Pečte v troubě na 180° cca 15 až 20 minut. Maso by mělo být trošku opečené
teď si připravte 2 pánve. Na jedné budete smažit vejce a na druhé ananas. Začněte vejci. Osmažte je na sádle. Udělejte klasická volská oka
hotová vejce dejte na talíř
každé vejce lehce opepřete a osolte
ve druhé pánvi rozehřejte máslo (3 lžíce) a přisypte cukr. Zamíchejte
na cukr položte plátky ananasu a smažte, dokud nebude cukr karamelizovat
když nám začne cukr karamelizovat, tak plátky ananasu opatrně otočíme a osmažíme ještě chvilku
opečené maso vyndáme z trouby a dáme k vejci na talíř
přidáme zkaramelizované ananasy a máme hotovo
Kuchyně: anglická kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, pečení,
Typ chodu: snídaně,
Potřebné vybavení: pánev malá, pekáč malý,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 11.10.2014
Návštěvníci: