Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Uzený steak s vejcem a karamelizovaným ananasem

pro někoho možná netradiční jídlo, ale pro mě nezapomenutelný zážitek. Zkaramelizovaný ananas dodá jídlu skvělej šmrnc. Jako přílohu doporučuji chleba. K tomuto receptu jsem čerpal z jedné kuchařky od Gordona Ramsyho
Příprava
5
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
cukr krystal 1 lžíce
máslo 4 lžíce
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
pokud máme uzenou krkovici vcelku, tak si z ní odkrojíme dva centimetrové plátky (kdo má větší hlad, tak si ukrojí silnější)
2. krok
okraje masa dokola nakrojíme
3. krok
připravte si menší pekáč a pomažte ho máslem
4. krok
na pomazaný pekáč položte plátky masa a na každý plátek ještě položte kousek másla. Pečte v troubě na 180° cca 15 až 20 minut. Maso by mělo být trošku opečené
5. krok
teď si připravte 2 pánve. Na jedné budete smažit vejce a na druhé ananas. Začněte vejci. Osmažte je na sádle. Udělejte klasická volská oka
6. krok
hotová vejce dejte na talíř
7. krok
každé vejce lehce opepřete a osolte
8. krok
ve druhé pánvi rozehřejte máslo (3 lžíce) a přisypte cukr. Zamíchejte
9. krok
na cukr položte plátky ananasu a smažte, dokud nebude cukr karamelizovat
10. krok
když nám začne cukr karamelizovat, tak plátky ananasu opatrně otočíme a osmažíme ještě chvilku
11. krok
opečené maso vyndáme z trouby a dáme k vejci na talíř
12. krok
přidáme zkaramelizované ananasy a máme hotovo
Způsob přípravy
  • smažení
  • pečení
Typ chodu
  • snídaně
Potřebné vybavení
  • pánev malá
  • pekáč malý
Původ receptu
  • Velká Británie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku