Pracuji...
close

Uzený steak s vejcem a karamelizovaným ananasem

pro někoho možná netradiční jídlo, ale pro mě nezapomenutelný zážitek. Zkaramelizovaný ananas dodá jídlu skvělej šmrnc. Jako přílohu doporučuji chleba. K tomuto receptu jsem čerpal z jedné kuchařky od Gordona Ramsyho
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
2 kus vejce
4 lžíce máslo
1 lžíce cukr krystal
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
pokud máme uzenou krkovici vcelku, tak si z ní odkrojíme dva centimetrové plátky (kdo má větší hlad, tak si ukrojí silnější)
okraje masa dokola nakrojíme
připravte si menší pekáč a pomažte ho máslem
na pomazaný pekáč položte plátky masa a na každý plátek ještě položte kousek másla. Pečte v troubě na 180° cca 15 až 20 minut. Maso by mělo být trošku opečené
teď si připravte 2 pánve. Na jedné budete smažit vejce a na druhé ananas. Začněte vejci. Osmažte je na sádle. Udělejte klasická volská oka
hotová vejce dejte na talíř
každé vejce lehce opepřete a osolte
ve druhé pánvi rozehřejte máslo (3 lžíce) a přisypte cukr. Zamíchejte
na cukr položte plátky ananasu a smažte, dokud nebude cukr karamelizovat
když nám začne cukr karamelizovat, tak plátky ananasu opatrně otočíme a osmažíme ještě chvilku
opečené maso vyndáme z trouby a dáme k vejci na talíř
přidáme zkaramelizované ananasy a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
snídaně
Vybavení kuchyně:
pánev malá , pekáč malý
Původ:
Velká Británie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.