Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Jarní závitky s mletým masem a mrkví

život je změna, tak proč pořád dokola vařit stejná jídla. Zkuste něco nového a zajímavého. Jarní závitky jsou velice chutné a lze je dělat na nespočet variací. Jako přílohu doporučuji například sladkou chilli omáčku, do které si závitky namáčíte
Příprava
30
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
masová směs
mrkev 1 ks
solamyl 2 lžíce
vejce 1 ks
na smažení
olej slunečnicový min 1/2 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si podle návodu na obalu dáme vařit čínské nudle. Snažte se je co nejvíce nalámat
2. krok
mezitím si připravíme větší mísu a dáme do ní mleté maso. Oškrabeme si mrkev a na hrubém struhadle nastrouháme k masu
3. krok
petrželovou nať nasekáme najemno a přidáme do mísy
4. krok
přidáme vejce
5. krok
zasypeme směs solamylem
6. krok
přidáme pepř a všechny omáčky
7. krok
uvařené nudle scedíme a necháme důkladně okapat
8. krok
nudle přidáme k masové směsi
9. krok
masovou směs důkladně zamícháme
10. krok
nyní začne ta zábavnější část :-) Budeme pracovat s rýžovým papírem. Připravte si pánev s průměrem stejným jako je průměr rýžového papíru. Do pánve nalijeme vlažnou vodu (alespoň do výšky dvou centimetrů). Do pánve vložíme jeden pečící papír a potopíme ho tak, aby se voda dostala i na jeho povrch. Zhruba po minutě nám pečící papír krásně změkne
11. krok
změklý papír opatrně vyndáme pomocí obou rukou a položíme na plastové prkénko. Na dřevěném prkénku se mi to trošku lepilo. Můžete také zkusit pracovat na mokré utěrce
12. krok
na rozložený změklý papír naneseme trošku masové směsi (ve tvaru válečku). Naneseme do spodní části uprostřed
13. krok
a začneme s balením. Spodní okraj papíru přehneme přes masovou směs
14. krok
nyní přehneme levou a pravou stranu papíru proti sobě
15. krok
nakonec masovou směs zarolujeme a máme hotový první závitek
16. krok
zabalíme si několik závitků a vrhneme se na smažení
17. krok
do pánve (nejlépe do pánve Wok) si nalijeme olej. Chce to alespoň 1 cm výšku hladiny, aby se nám závitky dobře propekly. Smažíme na střední teplotě zhruba 8 minut z každé strany. Po usmažení dáme závitky na ubrousek okapat a poté dáme na talíř. Pokud by jste to nechali na ubrousku déle, tak se Vám k němu závitek přilepí
Způsob přípravy
  • balení
  • smažení
  • strouhání
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • cedník
  • hrnec malý
  • mísa velká
  • mlýnek na pepř
  • pánev velká
  • pánev wok
  • škrabka na brambory
  • struhadlo hrubé
  • ubrousek
Původ receptu
  • Čína
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku