Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Romadurová pivní pomazánka

velmi chuťově silná a aromatická pomazánka, která se výborně hodí k pivu. Doporučuji namazat na čerstvý chléb. Pokud nemáte rádi romadur, tak použijte například olomoucké tvarůžky a nebo podobný smradlavý sýr
Příprava
15
minut
Vaření
5
minut
Ingredience
obecně
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1/2 lžička
romadur 200 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
do mísy nalijeme kečup a hořčici
2. krok
cibuli nakrájíme na drobno. Pokud nemáte červenou, tak tam klidně dejte normální žlutou
3. krok
cibuli přidáme do mísy
4. krok
nakrájíme si sardinku nadrobno (může být i ančovička)
5. krok
a přidáme do mísy
6. krok
přidáme do mísy mletou papriku
7. krok
přidáme do mísy chilli papričky (já měl pouze rozmixované chilli papričky)
8. krok
prolisujeme do mísy česnek
9. krok
přidáme do mísy romadur. Měl by být rozmačkaný a proto jsem ho tam přidal také pomocí lisu na česnek. Záleží na Vás. Můžete použít i mlýnek na maso a nebo nějaké struhadlo
10. krok
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať
11. krok
důkladně zamícháme a máme hotovo
Způsob přípravy
  • míchání
  • mačkání
Typ chodu
  • svačina
  • večeře
Potřebné vybavení
  • mísa malá
  • lis na česnek
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku