Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Domácí utopenci s feferonkou

jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
A jde se na to...
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: nakládání, krájení, vaření,
Typ chodu: svačina, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec malý, zavařovací sklenice,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 30.05.2015
Návštěvníci: