Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Domácí utopenci s feferonkou

jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
obecně
cukr krystal 1 lžička
nové koření 5 kulička
ocet 500 ml
sůl 3 lžička
voda 600 ml
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
2. krok
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
3. krok
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
4. krok
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
5. krok
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
6. krok
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
7. krok
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Způsob přípravy
  • nakládání
  • krájení
  • vaření
Typ chodu
  • svačina
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec malý
  • zavařovací sklenice
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku