Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Domácí jahodová omáčka

velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Recept
omáčka
cukr moučka 3 lžíce
jahody 1-2 hrst
voda 1/2 hrnek
na zahuštění
solamyl 1 lžička
voda 1/4 hrnek
Ingredience
A jde se na to...
jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
přilijeme vodu
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: mačkání, vaření,
Typ chodu: příloha,
Potřebné vybavení: hrnec malý, hrnek,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 10.08.2015
Návštěvníci: