Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Nakládané papriky

Nakládané papriky mám obzvlášť ráda k sekané a bramborové kaši. Proto jsem si udělala zásobu, abych si kdykoliv mohla nějakou papriku dát. Navíc je to tak jednoduché.
Příprava
30
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
nálev
ocet 250 ml
sůl 1 lžička
voda 1 l
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Všechny ingredience na nálev dáme do jednoho hrnce. Takže do vody nasypeme cukr, který se rozpustí, přilijeme ocet a olej. Trochu osolíme. Nálev přivedeme k varu.
2. krok
Papriky očistíme, nakrájíme dle přání a pěkně srovnáme do sklenic. Nebojte se sklenice pořádně naplnit, abyste nemuseli do sklenice nalít příliš nálevu. Do jedné sklenice jsem si papriky nakrájela na proužky. Ty se hodí například při přípravě chlebíčků.
3. krok
Naskládané papriky zalijeme po okraj horkým nálevem a pořádně utáhneme víčko. Pak je ještě asi 20 minut sterilujeme ve vroucí vodě. Při sterilizaci ponoříme na dno hrnce nějaký hadr či utěrku, aby se sklenice nedotýkaly přímo dna.
Způsob přípravy
  • krájení
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • zavařovací sklenice
  • hrnec velký
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku