Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 17.12.2017 a svátek má Daniel

Hovězí tatarák z falešné svíčkové

hovězí tatarák bych mohl jíst každej den po celý rok :-) Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Vyvarujte se toho, že tam dáme tunu kečupu. Měli by jste cítit maso a né kečup. Kečup samozřejmě volte kvalitní, jako i ostatní ingredience. Jako přílohu doporučuji co jiného než počesnekované topinky :-)
A jde se na to...
maso omyjeme a zbavíme všech blan či šlach
pomocí mlýnku na maso si maso pomeleme. Já jsem ho mlel na největší otvory, aby maso nebylo moc jemné
namleté maso si dáme do mísy
k masu přidáme všechny ingredience (z vajec pouze žloutky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme najemno)
tatarák důkladně promícháme, nejlépe rukou. Ochutnáme a podle chuti dosolíme, dopepříme
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: míchání, mletí,
Typ chodu: svačina, předkrm,
Potřebné vybavení: lis na česnek, mísa, mlýnek na pepř, mlýnek na maso,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 11.10.2015
Návštěvníci: