Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Tvarohová bábovka s citronem

jednoduchá a citrónově svěží bábovka. Používejte pouze máslo, bábovka pak bude krásně vonět po citronu, másle a tvarohu. Kdo chce, tak si do těsta přimíchá rozinky
Recept
obecně
citron 1/2 ks
cukr krystal 250 g
krupice 200 g
kypřící prášek 2 lžička
máslo 150 g
sůl 1 špetka
tvaroh měkký 500 g
vejce 3 ks
na vysypání
mouka hrubá 1 lžíce
na vymazání
máslo 1 lžíce
Ingredience
A jde se na to...
nejprve si nakrájíme kůru z půlky citronu. Krájíme na jemno. Kdo chce, tak si kůru nastrouhá na jemném struhadle, ale já mám rád, když si můžu do kůry kousnout
připravíme si větší a menší mísu. Do menší oddělíme bílky a do větší dáme žloutky, změklé máslo a cukr
do větší mísy ještě přidáme šťávu z půlky citronu a citronovou kůru
pomocí šlehače vše ve velké míse ušleháme
přidáme do velké mísy tvaroh a sůl
zase vše ve velké míse ušleháme
v malé míse si ušleháme bílky
ve třetí misce si promícháme krupici s kypřícím práškem
do velké mísy přidáme k tvarohovému základu ušlehané bílky a krupici smíchanou s kypřícím práškem
vše důkladně ušleháme
formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (a nebo krupičkou)
do formy vlijeme veškeré těsto. Těsto je hustější, tak si pomozte lžící
pečeme v troubě předehřáté na 160°C cca 60 minut
horkou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme. Pokud jste formu důkladně vymazali, tak by Vám to mělo jít úplně samo
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: pečení, šlehání,
Typ chodu: dezert,
Potřebné vybavení: forma na bábovku, kuchyňská váha, mísa malá, mísa velká, šlehač, trouba,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 31.12.2015
Návštěvníci: