Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 19.02.2018 a svátek má Patrik

Dušená vepřová slezina na česneku

další dosažený milník pro milovníky vnitřností. Slezinu jsem jedl poprvé a byl jsem mile překvapen. Chuť bych přirovnal k játrům a k ledvinkám
Recept
obecně
česnek 5 stroužek
cibule 3 ks
máslo 4 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
sůl min 1 špetka
vepřová slezina 500 g
vývar kuřecí 400 ml
na zahuštění
mouka hladká 3 lžíce
voda 1/2 hrnek
Ingredience
A jde se na to...
ve větším pánvi (já použil wok) si rozpálíme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat barvu
mezitím si slezinu očistíme od bránice
slezinu si nakrájíme na malé kousky
k osmahlé cibuli přihodíme nakrájenou slezinu, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání důkladně osmažíme (cca 5 minut). Solte podle slanosti vývaru
osmaženou slezinu zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut
k podušené slezině přihodíme nakrájený česnek
dále do omáčky přilijeme mouku důkladně rozmíchanou v troše teplé vody (a nebo máslovou jíšku). Důkladně rozmícháme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou dalších 10 minut
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo
jako přílohu doporučuji rýži
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: oběd,
Potřebné vybavení: hrnek, mlýnek na pepř, pánev velká,
Kuchař: Boublas
Datum vložení: 23.01.2016
Návštěvníci: