Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Dušená vepřová slezina na česneku

další dosažený milník pro milovníky vnitřností. Slezinu jsem jedl poprvé a byl jsem mile překvapen. Chuť bych přirovnal k játrům a k ledvinkám
Příprava
10
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
česnek 5 stroužek
máslo 4 lžíce
sůl min 1 špetka
na zahuštění
mouka hladká 3 lžíce
voda 1/2 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
ve větším pánvi (já použil wok) si rozpálíme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat barvu
2. krok
mezitím si slezinu očistíme od bránice
3. krok
slezinu si nakrájíme na malé kousky
4. krok
k osmahlé cibuli přihodíme nakrájenou slezinu, opepříme, lehce osolíme a za občasného míchání důkladně osmažíme (cca 5 minut). Solte podle slanosti vývaru
5. krok
osmaženou slezinu zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut
6. krok
k podušené slezině přihodíme nakrájený česnek
7. krok
dále do omáčky přilijeme mouku důkladně rozmíchanou v troše teplé vody (a nebo máslovou jíšku). Důkladně rozmícháme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou dalších 10 minut
8. krok
nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo
9. krok
jako přílohu doporučuji rýži
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • oběd
Potřebné vybavení
  • hrnek
  • mlýnek na pepř
  • pánev velká
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku