Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem

Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
Příprava
10
minut
Vaření
120
minut
Ingredience
obecně
bazalka 1 hrst
čočka 250 g
olej olivový 2 lžíce
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
2. krok
V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
3. krok
V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
4. krok
Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
5. krok
Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.
Způsob přípravy
  • vaření
  • krájení
  • míchání
Typ chodu
  • salát
  • předkrm
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec malý
  • mísa velká
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku