Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Čočkový salát s červenou řepou a balkánským sýrem

Tento recept mě zaujal na první pohled, protože mám ráda jídla s čočkou a navíc mě potěšila ta červená řepa. Balkánský sýr se do salátu perfektně hodí a čerstvá bazalka ho ještě příjemně vylepší.
A jde se na to...
Začneme tím, že si dáme vařit neoloupanou červenou řepu. Než změkne, bude se vařit poměrně dlouho, je třeba s tím počítat (někdy i dvě hodiny). Případně doporučuji uvařit si řepu den předem. Po uvaření ji necháme chvilku vychladnout a oloupeme.
V čerstvé vodě si uvaříme čočku, kterou jsme přes noc měli namočenou. Po změknutí ji necháme vychladnout. Určitě by šlo použít místo klasické čočky i čočku červenou.
V misce si smícháme hořčici, olej, sůl a pepř.
Čočku smícháme se zálivkou a s pokrájenou červenou řepou.
Nakonec přidáme rozdrobený sýr a nahrubo nasekanou bazalku.
Kuchyně: česká kuchyně,
Způsob přípravy: vaření, krájení, míchání,
Typ chodu: salát, předkrm, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec malý, mísa velká,
Kuchař: buellin
Datum vložení: 19.06.2016
Návštěvníci: