Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Čočka po bostonsku

Jestli Vás už nebaví čočka na kyselo, tak zkuste něco nového :-)
Příprava
10
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
česnek 3 stroužek
čočka 250 g
cukr krystal 1 lžíce
sůl 1 špetka
na vymazání
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si dáme vařit čočku doměkka. Je lepší si ji před vařením na několik hodin namočit, aby jste ji pak nemuseli vařit tak dlouho.
2. krok
Oloupeme a nakrájíme si nadrobno cibuli. V pánvi ji na trošce oleje zpěníme.
3. krok
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené na kostičky, hořčici, protlak, prolisovaný česnek, cukr, sůl a pepř.
4. krok
Důkladně zamícháme a za stálého míchání 10 minut restujeme.
5. krok
Do pánve přidáme scezenou čočku.
6. krok
Promícháme a vypneme plotnu.
7. krok
Sádlem si vymažeme zapékací mísu. Z pánve do mísy přendáme čočkovou směs.
8. krok
Mísu vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
9. krok
Během pečení si nastrouháme sýr nahrubo.
10. krok
Po 20ti minutách pečení vyndáme mísu z trouby a posypeme sýrem.
11. krok
Ještě pár minut zapečeme a můžeme podávat.
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
  • pečení
Typ chodu
  • večeře
  • hlavní chod
Potřebné vybavení
  • pánev wok
  • zapékací mísa
  • trouba
  • hrnec malý
  • struhadlo hrubé
  • lis na česnek
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku