Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Buřt guláš

Poctivá česká klasika, kterou bez kvalitních špekáčků ani nezkoušejte.
Příprava
15
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
česnek 3 stroužek
cibule 2-3 ks
kmín drcený 1 lžíce
sůl min 1 špetka
na smažení
na zahuštění
máslo min 1 lžíce
mouka hladká min 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
2. krok
Rozpálíme si ve větším hrnci sádlo a přihodíme cibuli. Smažíme do hnědospálena. To je stav, kdy cibulka vypadá už jako spálená, ale pořád je trošku hnědá :-)
3. krok
Během smažení cibulky si nakrájíme špekáčky na čtvrtměsíčky. Také stihnete oškrábat brambory a nakrájet na menší kousky.
4. krok
Nakrájené špekáčky přidáme k osmahlé cibulce. Za občasného míchání pár minut smažíme.
5. krok
Do hrnce přidáme brambory a za stálého míchání smažíme 3 minuty smažíme.
6. krok
Přidáme papriky, kmín, česnek, pepř a důkladně promícháme.
7. krok
Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu.
8. krok
Z másla a mouky si vyrobíme máslovou jíšku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu a alespoň 20 minut vaříme.
9. krok
Na konci vaření dosolíme a můžeme přidat i majoránku, kdo má chuť.
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • hlavní chod
  • večeře
Příležitost
  • oslava
Potřebné vybavení
  • hrnec velký
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (dřevěné)
  • škrabka na brambory
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku