Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Pečená krůtí prsa na medu

Pečením masa vcelku nikdy nic nezkazíte, ba naopak.
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
Ingredience
obecně
brambory min 1 kg
česnek 5 stroužek
hrášek 1 hrnek
mrkev 4 ks
rozmarýn 1 lžíce
na vymazání
máslo 1 lžíce
marináda
med 2 lžíce
olej olivový 3 lžíce
sůl 1 lžíce
dresink
na podlití
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
To většího talíře si připravíme marinádu.
2. krok
Do marinády dáme maso a důkladně do něj marinádu vmícháme. Necháme alespoň hodinu marinovat.
3. krok
Marinovaná prsa důkladně osmahneme ze všech stran. Prsa musí mít před smažením pokojovou teplotu.
4. krok
Mezitím si omyjeme brambory a nakrojíme napůl. Kdo má větší brambory, tak si nakrájí na víc kusů. Já měl brambory s čistou slupkou a proto jsem je neškrabal.
5. krok
Zapneme troubu a necháme vyhřát na 200 stupňů. Pekáč vymažeme máslem.
6. krok
Osmahnuté maso dáme na pekáč a přidáme k němu brambory. Posypeme rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme 10 minut.
7. krok
Mezitím si oškrabeme mrkev a nakrájíme na špalíčky. Papriku nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
8. krok
Po deseti minutách pečení přidáme k masu mrkev, papriku a česnek. Zalijeme vývarem a pečeme dalších 50 minut. Troubu stáhneme na 180 stupňů.
9. krok
Ke konci pečení, když už je mrkev měkká, přisypeme do pekáče hrášek, zavřeme troubu a vypneme. Necháme 5 minut dojít.
10. krok
Vyndáme maso z trouby a dáme na prkénko odpočinout. Po pár minutách nakrájíme na plátky. Maso by mělo být jako dort.
11. krok
Do malé misky dáme jogurt a vmícháme výpek z pekáče. Množství výpeku nechám na Vás. Tím vytvoříte výborný dresink.
12. krok
Servírujeme plátky masa polité dresinkem a k tomu bramborovo-zeleninovou přílohu.
Způsob přípravy
  • pečení
  • smažení
  • nakládání
Typ chodu
  • oběd
  • hlavní chod
Potřebné vybavení
  • mlýnek na pepř
  • trouba
  • škrabka na brambory
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
  • pekáč
  • pánev velká
  • mísa malá
  • talíř
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku