Novinka - teď si můžete každý recept vygenerovat do PDF souboru i s fotkami.

Československá databáze receptů

...nebojte se něco dobrého uvařit

Čínské nudle jako ze stánku

Na nudle jsem ulítlej. Je to vždycky příjemná změna od klasické kuchyně. Vždycky jsem si říkal, jak to ty asiati dělají. Po dlouhém sledování a študování jsem zjistil, že to tak těžké není. Hlavní je mít ústřičnou a rybí omáčku. Bez toho to snad ani nejde. Jelikož jsem doma neměl moc zeleniny, použil jsem pouze mrkev a cibuli. Na výsledek to ale moc vliv nemělo :-) Použil jsem olej z vlašských ořechů, ale klidně použijte i sezamový a nebo slunečnicový.
Příprava
15
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
cibule 2-3 ks
mrkev 4 ks
rybí omáčka min 2 lžíce
dle potřeby
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si uvaříme nudle dle návodu. Scedíme a necháme okapat. Je dobré si dát uvařené nudle do hrnce a promíchat s olejem, aby se Vám nelepily.
2. krok
Oškrabeme si mrkev a nakrájíme nahrubo. Cibuli si oloupeme a nakrájíme taky nahrubo.
3. krok
Do pánve dáme rozehřát olej a přidáme k němu mrkev a cibuli. Za občasného míchání zprudka smažíme.
4. krok
Zeleninu smažíme pěkně do sklovito-hněda.
5. krok
K osmahnuté zelenině přidáme okapané nudle a za stálého míchání přidáváme obě omáčky. Množství nechám na Vás. S ústřičnou omáčkou se nebojte šetřit. Pozor ale na rybí omáčku, ta je dost slaná.
6. krok
Až se Vám budou zdát nudle dobře ochucené, tak vypneme a můžeme podávat.
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
  • hlavní chod
  • večeře
Potřebné vybavení
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
  • cedník
  • pánev wok
  • hrnec
Původ receptu
  • Čína
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku